Advertisement
Pages
11
Photos
14

Basil Fourey Wiki is a community site that anyone can contribute to. Discover, share and add your knowledge!

View full main page

Üdvözlöm Basil Fourey szerzői oldalán!

Ez az oldal Basil Fourey magyar fantasy író szerzői oldala. Fiktív :) életrajza mellett valódi információk olvashatók itt az általa megálmodott Wobihmoarr világról, az eddig megjelent Kegyetlen istenek című regényről, a második kötetről, a Hősök csarnokáról, valamint a trilógia harmadik darabjáról, a Legyőzhetetlen hadseregről. Olvasható továbbá az oldalon néhány gondolat a szerző írói hitvallásáról, kedvenc irodalmi műveiről, filmjeiről és más hasonló kérdésekről.   

Még nem hallott rólam? Sem a könyveimről?

Ne aggódjon, én sem aggódom emiatt. :) Semmi meglepő sincs abban, ha még nem hallott rólam eddig. Céhen kívüli fantasy író vagyok, ráadásul nem is klasszikus fantasyt írok, hanem valami mást, amit egyszerre lehet a "low fantasy" kategóriájába sorolni, mert a természetfeletti nem játszik közvetlen szerepet az általam kitalált világban, továbbá "dark fantasynek" mondani, mert az általam megálmodott világ, Wobihmoarr meglehetősen komor tükörképe az emberi létezésnek, s ugyanakkor mégiscsak igazi "epic fantasy", mert a lassanként elkészülő trilógia egy maroknyi ember, de mindenekelőtt egyetlen főhös élettörténetét követi nyomon a háborúkon, politikai intrikákon, összeesküvéseken és árulásokon, szerelmeken és barátságokon keresztül a szerény kezdetektől a hatalom csúcsaiig... és tovább. Sokkal meglepőbb lett volna, ha már hallott volna rólam vagy Wobihmoarról, esetleg olvasta volna a trilógia első darabját, a Kegyetlen isteneket. Annál is inkább, mert az első kötet csak 2014 legelején jelent meg szerzői kiadásban, ebookként, a második kötet az év közepén, a harmadik pedig csak 2015-ben. 

Szeretne többet megtudni?

Ha igen, vagy csak van egy kis szabadideje, amit olvasgatással tölthet, ezen az oldalon talál néhány információt rólam, a könyveimről, az általam kitalált regényvilágról és arról, hogy mi a fenének írni olyan fantasyt, amiben nincsenek sem elfek, sem törpök, sem más hasonló csodalények.


Mi minden található az oldalamon?

Az alábbi linkekre kattintva többet megtudhat rólam, Wobihmoarról és a regénytrilógiámról.

Szerzői életrajz (előre szólok, alapjában véve fiktív, bár nincs híján a valós elemeknek)

Írói hitvallás (ez kissé talán nagyképűnek tűnhet elsőre, de vállalom)

Rövid bevezetés Wobihmoarr világába

 -   Politikai földrajz

 -   Szent Birodalom

 -   A Szent Város kultuszai

A Kegyetlen istenek

A Hősök csarnoka

A Legyőzhetetlen hadsereg

Ki kicsoda a Kegyetlen istenekhez

Mi minden található az oldalamon kívül?

Egy fejezet a Kegyetlen istenekből

További részletek a Kegyetlen istenekből

Egy novella Wobihmoarról

Még egy novella Wobihmoarról

A Kegyetlen istenek ebook változata

A Kegyetlen istenek Facebook-oldala

A Hősök csarnoka Facebook-oldala

Latest activity


Photos and videos are a great way to add visuals to your wiki. Find videos about your topic by exploring Wikia's Video Library.

659bce532791dbb6bc3068a7037d0c0c.jpg
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.