Basil Fourey Wiki
Advertisement

Üdvözlöm Basil Fourey szerzői oldalán![]

Ez az oldal Basil Fourey magyar fantasy író szerzői oldala. Fiktív :) életrajza mellett valódi információk olvashatók itt az általa megálmodott Wobihmoarr világról, az eddig megjelent Kegyetlen istenek című regényről, a második kötetről, a Hősök csarnokáról, valamint a trilógia harmadik darabjáról, a Legyőzhetetlen hadseregről. Olvasható továbbá az oldalon néhány gondolat a szerző írói hitvallásáról, kedvenc irodalmi műveiről, filmjeiről és más hasonló kérdésekről.   

Még nem hallott rólam? Sem a könyveimről?[]

Ne aggódjon, én sem aggódom emiatt. :) Semmi meglepő sincs abban, ha még nem hallott rólam eddig. Céhen kívüli fantasy író vagyok, ráadásul nem is klasszikus fantasyt írok, hanem valami mást, amit egyszerre lehet a "low fantasy" kategóriájába sorolni, mert a természetfeletti nem játszik közvetlen szerepet az általam kitalált világban, továbbá "dark fantasynek" mondani, mert az általam megálmodott világ, Wobihmoarr meglehetősen komor tükörképe az emberi létezésnek, s ugyanakkor mégiscsak igazi "epic fantasy", mert a lassanként elkészülő trilógia egy maroknyi ember, de mindenekelőtt egyetlen főhös élettörténetét követi nyomon a háborúkon, politikai intrikákon, összeesküvéseken és árulásokon, szerelmeken és barátságokon keresztül a szerény kezdetektől a hatalom csúcsaiig... és tovább. Sokkal meglepőbb lett volna, ha már hallott volna rólam vagy Wobihmoarról, esetleg olvasta volna a trilógia első darabját, a Kegyetlen isteneket. Annál is inkább, mert az első kötet csak 2014 legelején jelent meg szerzői kiadásban, ebookként, a második kötet az év közepén, a harmadik pedig csak 2015-ben. 

Szeretne többet megtudni?[]

Ha igen, vagy csak van egy kis szabadideje, amit olvasgatással tölthet, ezen az oldalon talál néhány információt rólam, a könyveimről, az általam kitalált regényvilágról és arról, hogy mi a fenének írni olyan fantasyt, amiben nincsenek sem elfek, sem törpök, sem más hasonló csodalények.


Mi minden található az oldalamon?[]

Az alábbi linkekre kattintva többet megtudhat rólam, Wobihmoarról és a regénytrilógiámról.

Szerzői életrajz (előre szólok, alapjában véve fiktív, bár nincs híján a valós elemeknek)

Írói hitvallás (ez kissé talán nagyképűnek tűnhet elsőre, de vállalom)

Rövid bevezetés Wobihmoarr világába

 -   Politikai földrajz

 -   Szent Birodalom

 -   A Szent Város kultuszai

A Kegyetlen istenek

A Hősök csarnoka

A Legyőzhetetlen hadsereg

Ki kicsoda a Kegyetlen istenekhez

Mi minden található az oldalamon kívül?[]

Egy fejezet a Kegyetlen istenekből

További részletek a Kegyetlen istenekből

Egy novella Wobihmoarról

Még egy novella Wobihmoarról

A Kegyetlen istenek ebook változata

A Kegyetlen istenek Facebook-oldala

A Hősök csarnoka Facebook-oldala

Latest activity[]


Photos and videos are a great way to add visuals to your wiki. Find videos about your topic by exploring Wikia's Video Library.

659bce532791dbb6bc3068a7037d0c0c
Advertisement